iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общински драматичен театър „Боян Дановски” представя "Последният янки"

"Последният янки"

Общински драматичен театър „Боян Дановски” ще представи на пернишка сцена новата постановка на Ивайло Христов „Последният янки” по Артър Милър. Премиерата на спектакъла ще се проведе на 27 март (четвъртък) 2014 г. от 19,00 часа. Актьорският състав е в лицето на Мария Каварджикова, Георги Стайков, Албена Колева, Стоян Алексиев.
Емблематичната театрална актриса Мария Каварджикова след 28 години се завръща на сцената на ОДТ „Боян Дановски” по случай 95 години от създаването му. Тя изкарва 8 незабравими години на сцената на Общински драматичен театър "Боян Дановски", които бележат нейния артистичен път напред. От 1986 до 1990 г. е част от екипа на театър „Сълза и смях”. От 1990 г. до днес работи в Народния театър „Иван Вазов”.
Всички познават нейния меден ефирен глас и тембър, всички нейни почитатели са омагьосани от нейната грациозност и финес, символи за всяка нейна роля. Изиграла е над 50 роли в театъра и още толкова в киното. Носител е на наградата за главна женска роля на Съюза на артистите в България за ролята на Василиса Карповна в „На дъното” от Максим Горки, притежава две награди „Аскеер” за главна женска роля през 1996 г. в „Спускане от връх Морган” от Артър Милър в Театър „99” и за главна женска роля през 1998 г. в „Бившата мис на малкия град” от Мартин МакДона. Пиесите, които българската публика ще помни са грандиозната по успех „Теофано” от Радко Радков и „Опера за три гроша” на Бертол Брехт.

Сцената очаква актьорският състав, а залата на театъра, очаква всички почитатели на българското театрално творчество.

Източник: odt.pernik.org
Източник снимка: theatre.art.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.