iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината ще весели децата на 28, 29 и 30 декември

Общината ще весели децата на 28, 29 и 30 декември 12_1451038179

От общината в Перник са организирали богата програма за децата за дните 28, 29 и 30 декември.

Всички прояви, които са организирани в три дни са абсолютно безплатни – допълни зам.кметът по култура и образование Севделина Ковачева. Особено внимание в програмата заслужава благотворителния коледен базар, който ще бъде подреден в Двореца на културата в града. В него ще бъдат изложени сувенири, сурвачки, предмети свързани с новогодишните празници. Всичките са изработени от ученици от пернишки училища, а средствата които ще бъдат събрани от базара ще се предоставят в помощ на лечението на шестгодишния Явор от ОДЗ „Знаме на мира”. Пак в рамките на този базар ще има награди за най-атрактивно писмо до дядо Коледа, ще се наградят училището и детската градина с най-значим принос в благотворителната инициатива. Наградите „Добротворец” ще се връчат лично от кмета на града.

„Правим всичко за да се усети празничната обстановка, за да може децата,к оито са свободни да имат занимания, които да им оставят празничен спомен. Във всеки един от трите дни децата могат да имат специален празник. Специалната награда за перничани ще е присъствието в града ни с концерт на известния български баритон Владимир Стоянов, който е перничанин и винаги е подчертавал, че се гордее с корените си. Той ще доведе няколко приятели – Бойко Цветанов, Катерина Николич, Добромир Манолов и това наистина ще бъде един уникален подарък за Перник” – каза Вяра Церовска.

„Мечо Пух” и „Трите прасенца” са куклените постановки за най-малките хлапета от Перник, които ще бъдат в ОДК в изпълнение на „Мускетарите”. Ще има прожекции на детски филми в киното на театъра.

Забавни коледни етюди, театрална викторина с любими приказни герои, селфи, игри и подаръци за участниците са включени в „На среща с дядо Коледа”. Срещата ще е в фоайето на Двореца на културата. Всички прояви от празничната програма на община Перник за трите дни преди Нова година са публикувани на сайта на общината.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.