iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният управител Ирена Соколова участва в националната среща на „Да изчистим България заедно”

Областният управител Ирена Соколова участва в националната среща на  „Да изчистим България заедно” 07_1501260293

Областният управител Ирена Соколова участва в националната среща на партньорите на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно”, като познатите лица от ефира на bTV заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-министрите на околната среда и водите, земеделието, храните и горите, образованието, представители на Министерството на земеделието и храните и това на младежта и спорта, областни и общински администрации, неправителствени организации, бизнеса и медиите дадоха старт на подготовката на кампанията.

Тази година мотото на зелената инициатива е: "Играем чисто! България един отбор". За пръв път голямото чистене ще бъде през есента - на 16 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на инициативата цели да посрещането на зимния сезон в чиста България и да възпрепятстването на негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци.

И през 2017 г. Областна администрация Перник ще се включи в инициативата, целяща да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

„Кампанията обединява за седми път институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И в Област Перник желаем да играем чисто, да покажем колко силен и задружен е нашият отбор и да направим така, че всички да живеем в една подредена, приветлива и чиста околна и социална среда", заяви Соколова.

От старта си досега, каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на над 1 355 000 доброволци от цялата страна, по данни на областните администрации. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 82 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 7 300 нерегламентирани сметища и замърсени зони.
Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.