iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нов клас по народно пеене обучава млади таланти в Перник

Нов клас по народно пеене обучава млади таланти в Перник 10_1412938850

Обединена школа по изкуствата към ОК "Дворец на културата" - Перник набира участници за клас по народно пеене. Децата ще се обучават от професионалния вокален педагог Виктор Томанов.

Виктор Томанов е завършил Националното музикално училище "Любомир Пипков" със специалност "Народно пеене" и СУ "Св. Климент Охридски" със същата специалност. Преподава музика в четири детски градини и в едно училище. Самият той пее в ансамбъл "Граово", участва и в спектакъла "Еньовден" на Нешка Робева. Виктор е участвал в множество фестивали и конкурси в страната. Самият той е възпитаник на ОШИ в ОК "Дворец на културата" в Перник и сега е особено горд, че се връща там като преподавател.

Децата, които искат да се включат в неговия клас към Обединената школа по изкуствата трябва да са поне в първи клас и, разбира се, да обичат народното пеене. Виктор ще обучава индивидуално всеки един ученик според възможностите и нуждите му. Децата ще учат песни от всички фолклорни области и ще овладяват характерната вокална техника, характерна за народното пеене. На по-следващ етап ще се сформира и народен хор.

Школата по народно пеене към ОШИ ще даде възможност децата да получат специализирано обучение от професионален педагог. В Перник има добри традиции в народното пеене, от този град са започнали професионалното си развитие много популярни и обичани български народни изпълнители. Много млади таланти наследяват тази традиция и печелят първи места в национални и международни конкурси.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.