iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Николета Станойкова от Перник покори Финландия

Николета Станойкова от Перник покори Финландия 07_1405672945

За втора година пред публика във Финландия пя Николета Станойкова от Перник.

Гласовитото момиче от Перник, което покори телевизионните шоута "Гласът на България" и "България търси талант" е гостувала за втора година в страната на горите и езерата - Финландия по покана на Пламен Димов. От 2013 година той организира Nightwish week Kitee - проект, който събира фенове на групата Nightwish.

Николета е участвала в три концерта, които заклетите фенове на Nightwish са изнесли пред финландската публика. Тя споделя, че хората там не са студени, както се предполага. На концертите не е имало много хора, но за сметка на това са били доста активни откъм аплодисменти и радостни възгласи.

Перничанката Николета Станойкова разказа впечатления за визитата във Финландия и участието си в Nightwish week Kitee.

"За втора година съм във Финландия, по покана на Пламен Димов, който от миналата година организира нещо като проект. Казва се Nightwish week Kitee. Събираме се хора от различни държави. Предимно певци и музиканти. Има и фотографи, писатели и др. Единственото важно е да си фен на Nightwish и да се занимаваш с някакъв вид изкуство. Направихме три концерта. Тъй като бяхме в малък град, нямаше много хора за публика, но за сметка на това бяха доста шумни и се надявам да са останали доволни от концертите. Хората не са студени, както се предполага за северните народи. Даже са много сърдечни, топли и гостоприемни.", сподели младата певица.

Гласовитата перничанка направи кратка съпоставка между България и Финландия.

"И в двете държави е хубаво. Аз съм влюбена във финландската природа. Много гори, езера, невероятно чист въздух, спокойствие. И въпреки това България мъничко започна да ми липсва.", разказа Николета.

Тя сподели и какви са и бъдещите творчески и отпускарски планове до края на лятото.

"За нови проекти нищо не мога да кажа все още. Плановете за лятото винаги стават в последния момент. Ходенето до Финландия беше едното. Вероятно ще ходя до Каварна на почивка. А за творчески планове... сега са малко назад, защото съм 12-ти клас и искам да изкарам високи резултати на матурите. Основното нещо, което бих искала е да си намеря нова група.", сподели тя.

На въпрос защо търси нова група, в която да се изявява тя отговори:

"Ами, защото със старата се разпаднахме, но нямам намерение да спирам с рок музиката. Групата още съществува, но с други членове.", завърши тя.

Концертите от събитието се заснемат и се излъчват по телевизии и се качват в интернет портали. Това сподели създаделят на Nightwish week Kitee Пламен Димов.

"Николета идва за втори път в Nigthwish week Kitee. Миналата година всичките ни снимки, видео и коментари бяха около 1,7 милиона пъти видяни. Това реших да го направя преди 2 години. Миналата година имаше 13 младежи, като 5 от тях бяха от България. Тази година участниците бяха 30, 4 от тях бяха от България. Миналата седмица групата беше излъчена 2 пъти по националната телевизия на Финландия. Всички пяха на голям стадион. Единият от концертите беше в църква. Той беше излъчен в централната емисия новини по МТВ. Снимките и клиповете са на два американски сайта.", разказа Пламен Димов.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.