iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НЧ „Миньор” отбелязва Деня на Перник с две събития

НЧ „Миньор” отбелязва Деня на Перник с две събития 10_1413451065

С две събития НЧ „Миньор” ще отбележи 17 октомври 2014 г. /петък/ или празника на Перник и честването на неговата 85-та годишнина. Това се “Отвъд и между” с творчеството на Емилия Асенова – перничанката с полифоничен интерес и реализация в изкуството и “Дивертисмент с АГАПЕ” – хоровата формация, защитила успешно бронзовото отличие на фестивала- конкурс в Гърция това лято.

Предлагам Ви бегъл словесен ескиз върху физическото и емоционално бродене на Емилия Асенова из улиците на нашия Перник.

Емилия Асенова е завършила “Зъботехника”, но така и не се сприятелила с тази професия – не можела да свикне с мисълта, че 8 часа ще стои на едно място и ще се “взира в зъби и само зъби”. Приела го като наказание и се отказала от тази работа. Цели 15 години работи като секретарка в Завода за стоманени профили “Благой Попов”. На 40 години ражда сина си Филип, който е студент в Техническия университет в София.

Освен в изящното изкуство, днес Емилия Асенова ни среща и с изкуството на здравето и красотата чрез масаж, специална козметика и лечебен педикюр.

“Далеч съм от мисълта да се нарека художник! Но това, което правя, ми дава спокойствие. И най-важното – на мен ми харесва.” – откровена е Емилия Асенова – вицешампион по ловна стрелба 1986 г.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.