iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Направха изложба в галерия "При кмета"

Направха изложба в галерия "При кмета" 10_1476161218

Утвърдени майстори на четката твориха в живописното пернишко село Рударци в продължение на седмица, като темата на 19-то издание на пленера беше “Перник е дух и колорит“.

Кметът Вяра Церовска поздрави участниците и организаторите затова, че събитието продължава да е част от културната история на Перник. Тя сподели, че заедно с екипа си е посетила творческата атмосфера по време на пленера и е останала очарована от приятната среща с творците.

„Благодаря ви ,че сте тук и ще се радвам да отнесете топли спомени от обстановката в Рударци и да продължите да идвате“ –каза кметът.

Тя изрази надежда начинанието да предизвика интерес сред учениците и младите, чиито скрити таланти са в сферата на изобразителното изкуство. Кметът припомни, че догодина е юбилейното издание и подготовката ще е по-голяма, а участниците най-вероятно ще са повече.

Тази година пленерът беше от първи до трети октомври. В него участваха художниците: проф. Васил Вълев, Чавдар Петров, Лучано Феле,Сашо Евтимов ,Силвия Топалова, Армине Давтян, Евтим Постолов, Цветелина Стефанова, Богомил Благоев и Валентин Топалов. Всички те получиха сертификати, връчени от кмета на община Перник, които ще им напомнят за участието. Изложбата с картините от пленера ще останат в Галерия “При кмета“ и ще радват и гостите за празника на града.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.