iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наградиха със злато скулптура Емил Попов

Емил Попов и Иво Петров

Губернаторът Иво Петров награди скулптура проф. Емил Попов със златен почетен знак и диплом за изключителен принос в развитието и популяризирането на българското изкуство. Отличието се връчва за първи път и е знак на голяма признателност за успехите и постиженията на изявени личности в област Перник.

„ Възхищавам се на Вашия талант и умения, на силата и посланието на скулптурните Ви творения”, сподели с маестрото областният управител. Инж. Иво Петров заяви, че се чувства горд и щастлив от факта, че чрез множеството изложби и пътувания по света, известният скулптур популяризира област Перник и България.

Наградата бе занесена лично от областния управител в дома на твореца в село Дрен. Още на входа на къщата гостите посреща скулптура на български конник, а близо до вековния орех дворът краси пластика, символизираща мъжкото и женското начало.

Областният управител инж. Иво Петров изрази своята готовност да подпомага и съдейства за реализирането на добрите начинания на такива личности и творци като проф. Емил Попов. 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.