iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На 29 декември ще има концерт в Перник

На 29 декември ще има концерт в Перник 12_1451036846

Баритонът Владимир Стоянов ще проведе бляскав концерт в Перник. Той ще се състои в навечерието на коледните и новогодишните празници – на 29 декември от 19 часа, в Големия салон на Двореца на културата.

Идеята за концерта на световноизвестния музикант е на кмета Вяра Церовска, с която двамата са добри приятели.

„Това е нашият специален поздрав към перничани, а желанието ни е да положим началото на една хубава традиция за хората, които обичат класическата музика”, сподели Вяра Церовска.

В музикалната вечер ще вземат участие още Бойко Цветанов, пял на световните сцени, мецосопраното Катерина Николич, Добромир Момеков и пианистката Йоланта Смолянова. Ще звучат творби на Верди, Пучини и др.

„Аз съм роден в Перник и обичам моя роден град, независимо, че сега живея в София.

Искам да направим така, че нашият град да стане част от голямото изкуство, защото в последно време той не е обект на добро отношение от страна на много масмедии, сподели баритонът Владимир Стоянов и не скри, че този негативизъм го дразни много. Винаги с много гордост съм изтъквал, че съм роден и израснал в Перник, подчерта той.

Да покаже другото лице на Перник ще бъде и посланието към публиката. Оперната звезда смята, че подобни положителни прояви на изкуството могат да допринесат за другото, по-различно лице на града, защото точно това ще запомнят хората.

Концертът ще се състои със съдействието на бизнесмена Антон Костадинов. „Ще прозвучат произведения от световната оперна класика, за съжаление обаче няма да може да пеем в съпровод със симфоничен оркестър . Надявам се това да бъде прието добре от хората, защото в Перник не се правят често такива неща”, допълни Владимир Стоянов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.