iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Музика от два континента във втория концерт от Ноемврийските музикални дни

Музика от два континента във втория концерт от Ноемврийските музикални   дни 11_1416205290

кзотична музика от Корея ще звучи във вторник в галерия “Любен Гайдаров” в Перник. В рамките на Ноемврийските музикални дни домакините от Камерен оркестър “Орфей” с диригент Райчо Христов ще посрещнат изпълнители на традиционните корейски музикални инструменти пири и каегъм.

Музика от два континента ще звучи във вторник в Двореца на културата в Перник. Концертът е в рамките на Ноемврийските музикални дни и ще представи произведения от европейски композитори, както и традиционна корейска музика. В първата част на концерта публиката ще има възможност да чуе атрактивните изпълнения на традиционен корейски фолклор от Им Ил У на инструмента пири и Куон Да-Хе – на каегъм. Гост диригент ще бъде Ли У Ганг, който за втори път работи с КО “Орфей”. Във втората част от концерта оркестърът под диригентството на Райчо Христов ще изпълни голямата романтична серенада на Антонин Дворжак за струнен оркестър.

Диригентът Ли У Ганг учи дирижиране и фагот в Националната Музикална Академия – Сеул, Южна Корея и Музикалната Академия „Шопен” в Полша. Има специализация по Оперно-симфонично дирижиране и в Националната Музикална Академия „Панчо Владигеров” в София при доц. Ивайло Кринчев. Понастоящем е главен диригент на оркестъра „Collegium Chamber” и първи фаготист на симфоничния оркестър в гр. Куанг -Джу – Република Корея. Гостувал е на оркестрите в гр. Мокпо – Южна Корея и симфоничните оркестри в гр. Видин и гр. Сливен – България, както и на камерния оркестър в гр. Габрово и ,,Дианополис” в гр. Ямбол. В Перник гостува за втори път.

Им Ил У е един от изявените изпълнители на традиционния фолклорен инструмент пири в Южна Корея. Бил е солист на фолклорния оркестър на Сеул, Дегу, Куанг-Джу и Мокпо. Гастролирал е в Полша. В момента е солист на фолклорния ансамбъл на Куанг–Джу.

Куон Да-Хе е завършила Националния университет Чоннам по изкуства.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.