iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Можете да видите изложба на Жени Желязкова в галерия "Артсалон"

Можете да видите изложба на Жени Желязкова в галерия "Артсалон" 11_1447945959

Жени Желязкова откри самостоятелна изложба в галерия "Артсалон", като картините показват природата в различни нейни състояния. Зрителите разпознаха живописни местности от родния край на художничката и от цяла България. Авторката е запечатала на платното си природата в различни годишни времена, различни състояния и настроения. Част от този цикъл са и натюрмортите, в които природата също присъства, макар и не в естествената й среда. Творбите носят личния почерк на Жени, но в някои от тях се чувства влиянието на нейния преподавател Богомил Благоев.

"Благодаря на всички, които ми помогнаха и ми вдъхнаха кураж да организирам тази изложба.", каза Жени и изказа специална признателност на нейния преподавател Богомил Благоев. Директорът на Галерия Перник Елена Темелкова пожела на младата авторка творческо вдъхновение и много следващи изложби не само в Перник, но и в цялата страна. Преподавателят на Жени Юлиан Ситарски припомни, че предишната изложба на художничката беше посветена на героичните личности в българската история. Портретите на Ботев, Левски, Караджата и друг светли български образи бяха показани в родния град на художничката Радомир, в Перник и в много други градове в България.

Примерът на Жени вдъхнови нейни връстници, които продължиха да рисуват портрети на бележити личности от българската история, отбеляза Ситарски. Експозицията откри началникът на отдел "Култура" в Община Перник Славчо Чанев, който пожела на авторката да запази младежкото си любопитство към света и това вълнение, което изпитва всеки творец при досега си с изкуството и с публиката.

Сред гостите на откриването бяха кметът на Община Радомир Пламен Алексиев, много приятели и почитатели на художничката.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.