iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да спечелите таблет ако обикаляте чудесата

Може да спечелите таблет ако обикаляте чудесата 09_1410267601

В момента петдесет родни исторически и природни забележителности чакат да бъдат преоткрити от любознателните туристи. Министерството на икономиката и енергетиката е подбрало малко известни крепости и гробници, древни долмени и свети места с лековити извори. Целта е те да бъдат популяризирани като туристически обекти.

Проектът, в който партньор е в. "Стандарт", има за цел да даде повече интересни маршрути за вътрешния туризъм. Всички забележителности са обозначени с табели или включени в екопътеки. Остава само хората с душа на пътешественик да ги открият и да им се насладят.

В инициативата за популяризиране на 50-те обекта са включени исторически паметници и природни красоти в цялата страна. От Кръстата казарма във Видин до село Бръшлян в Странджа и от Етнографския музей в Добрич до каньона на водопадите край Смолян и природния парк Беласица.

Онлайн формуляр с 50-те обекта е качен на сайта на МИЕ на www.mi.government.bg. Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да го изтегли оттам. Във формуляра има място за печат от всеки обект. Запалените туристи, които съберат минимум десет печата при посещенията си, могат да участват в томбола с примамливи награди - пет таблета, пет фотоапарата и десет туристически раници. Томболата ще бъде теглена на 30 септември.

Междувременно "Стандарт" продължава да събира предложения кои 100 Чудеса на България да влязат в новия "Паспорт на туриста". Кметове, археолози и любители на пътешествията продължават да изпращат идеите си за природни феномени, крепости и светилища.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.