iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Млади таланти от Перник ще участват на фестивал на морето

Млади таланти от Перник ще участват на фестивал на морето 08_1471672171

И това лято БНР е медиен партньор на Международния младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите”, който отбелязва своето девето издание, като от 21 до 31 август фестивалът дава възможност на над 350 гости - индивидуални участници, самодейни колективи и творчески състави от цялата страна и от чужбина, да изявят таланта си на няколко сцени по Южното Черноморие.

Фестивалът всяка година се превръща в творческа територия за създаване на изкуство и приятелства. ММФИ „Жреци на музите” дава сцена на всички видове изкуства - театър, кино, фотография, танц, музика, изобразително изкуство, като с това организаторите Сдружение „ТЕМП АРТ” - Враца и община Царево популяризират и подкрепят младежкото изкуство.

Тази година младите таланти пристигат от Враца, Кнежа, Бургас, Селановци, Перник, Козлодуй, Разград, Бърдарски геран и София. Ще се представят и домакини от Царево. Очакват се гости от Сърбия, Украйна и Латвия. През десетте фестивални дни младежите ще се представят на летните сцени в Приморско, Китен Синеморец, Лозенец, Варвара и Царево.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.