iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежкият клуб в Мошино подкрепя екопразник

Младежкият клуб в Мошино подкрепя екопразник 11_1416378497

Екопразник на тема „Да пазим квартала си чист” ще бъде подкрепена от Младежкият дом в Мошино. Проявата се организира от кметство „Изток”, младежкия дом и РИО – Перник.

Тя е посветена на обявения от ООН и ЮНЕСКО Световен ден на децата. В нея се включват ученици от основните училища в кметството и ще бъде на 19 ноември от 14.30 часа.

Тази година мотото на празника е „Аз обичам природата”. Три представителни отбора от X основно училище „Алеко Константинов”, XI ОУ”Елин Пелин” и XIII ОУ ”Св.Кирил и Методий” ще се включат в едно динамично и атрактивно състезание, в което ще демонстрират знания, бърза реакция и умения за работа в екип. Други три екипа от художници ще пресъздадат есенните багри на природата върху керамични пана, а тези, които искат да усетят тръпката от досега до старите занаяти ще изработват съдове от глина на грънчарско колело.

Изявите са насочени към развитие на детското въображение и провокиране на интереса към творчески занимания, свързани с природата, с нейни забележителности, както и с грижата към средата в която живеем. В годините, младите хора с желание работиха върху различни еко-проекти и предоставиха на вниманието на възрастните свои идеи – за красиви паркове, приветливи училищни дворове, за чисти квартални пространства, за разделното събиране на отпадъци.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.