iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи от Перник получиха награда за принос в разширяване достъпа на младите хора до култура

Младежи от Перник получиха награда за принос в разширяване достъпа на младите хора до култура 08_1439533121

Младежкото студио Unlimited Music“ при СОУ „Д-р Петър Берон” получи годишната награда „Про култура” за принос в разширяване достъпа на младите хора до култура, като наградата беше връчена на официална церемония в Шератон по повод Международния ден на младите хора- 12-ти август. Отличието получи преподавателката по музика Райна Николова от „СОУ „Д-р П.Берон”, която е инициатор на създаването на младежкото студио към училището.

Престижната награда се дава от БАРОК /Българска асоциация на работодателите в областта на културата/ и Гражданския институт, като музикалното студио Unlimited Music към пернишкото училище е призьор в категорията „Образователна организация”. Това са втори годишни награди, които бяха връчени по време на Национална конференция за достъпа на младите хора до култура, под патронажа на Министерството на младежта и спорта.

В Unlimited Music влизат Калоян Ерменчов -Kaloyan Rider , който е първия български Big Room House (EDM) DJ в България, рап и хип хоп изпълнителят Християн Йорданов, Рок група “SoundWave“, младите изпълнители Елизабет Иванова, Калина Венева и Лазар Величков- Dubstep.

Всички те бяха участници в проекта „Таланти в аванс” към ОбМД, но впоследствие благодарение на активната роля на Райна Николова реализираха своя талант на различни сцени. Последваха професионални записи на авторски парчета на Kaloyan Rider и Християн Йорданов. В момента авторското парче на Kaloyan Rider- Paradise, в изпълнение на Калина Венева, на което беше направен клип, се промотира във VBOX.http://vbox7.com/play:6aa59afb2c .

Предстои издаването и на първата авторска песен на Християн Йорданов. Младите рокаджии от “SoundWave” направиха пък голям пробив на Джулая в Каварна, където бяха подгравяща група на Б.Т.Р.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.