iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Майсторите на танца закриха сезона

Майсторите на танца закриха сезона 05_1433049861

Краят на един сезон беше отбелязан от Майсторите на танца с невероятни изпълнения, пъстри костюми и разнообразни ритми. Те играха в празничната програма пред Двореца на културата в Перник.

Възпитаниците на танцовите школи показаха пред многобройната си публика резултатите от положения труд през активния сезон и превърнаха концерта в празник за любителите на фолклора и за своите почитатели.

През изминалия сезон школите и концертната формация „Masters of the Dance“ представиха България на много престижни национални и международни форуми. Наскоро танцьорите си извоюваха второто място на най-големия европейски карнавал в датския град Олборг. Любителите от 10 ОУ „Алеко Константинов“ в Перник се представиха успешно и на първия фестивал „Гергьовденски люлки“ в с. Стефаново, където бяха класирани на трето място. „Майсторите на танца“ представиха страната ни на международния фестивал „Арт Мастърс“ в Турция и зарадваха българите в Черна гора по повод 3 март. Направиха дебют на най-голямата сцена в страната в зала „Арена Армеец“ пред 8 000 души. По повод 24 май танцьорите поведоха най-дългото хоро в Перник, на което се хванаха над 600 души.

Ръководителите на школите ще очакват своите възпитаници отново идната есен. В края на лятото Майсторите на танца канят приятели и почитатели на българския фолклор на летен танцов лагер в Приморско.

Преди началото на новия сезон „Майсторите на танца“ канят всички любители на фолклора на танцов лагер на морето. Там всички ще имат възможност да обменят опит и да се забавляват преди началото на новия сезон. Лагерът ще се проведе в Еко-център „Родни простори“ в гр. Приморско.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.