iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Майсторите на танца“ ще участват на фестивал в Шанхай

„Майсторите на танца“ ще участват на фестивал в Шанхай 10_1444313198

„Майсторите на танца“ са сред малкото избрани групи от цял свят, които ще участват в Международния фестивал на фолклорните изкуства в Шанхай.

Уникалният стил на пернишките танцьори им спечели мястото и организаторите ги поканиха да покажат красотата на българския фолклор и традиция. Невероятните танцьори представят в програмата си съвременни изпълнения с елементи от народния фолклор. С оригинални костюми и реквизит те пресъздават елементи от българската история и традиции. В репертоара им присъстват танци, които съдържат елементи на характерните за България маскарадни игри, както и традиционни бойни изкуства. Ритъмът на българските тъпани пали кръвта на всеки, който ги види.

„Майсторите на танца“ са представяли вече България в много държави в цял свят. Публиката в Турция, Сърбия, Дания, Франция ги е изпращала на крака, впечатлени от красотата на българския фолклор и от майсторските им изпълнения.

Международният фестивал на фолклорните изкуства в Шанхай е проведен за пръв път през 1995 година, когато участие са взели 113 ансамбъла от 50 държави. В средата на октомври тази година деветото издание на фестивала ще блесне с пищно откриване и богата програма. Публиката от цял свят, която се събира в Шанхай в дните на фестивала, ще се наслади на музика и танци от различни държави, изобразително изкуство, фотография, театрални спектакли. Улични артисти ще превърнат целия град в огромна открита сцена за радост на любителите на изкуството и забавленията.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.