iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Маринелла Пашова развълнува Перник

Маринелла Пашова развълнува Перник 06_1402642746

Джаз певицата Маринелла Пашова пя в Перник Тя е започнала своя творчески път в Перник, но от години живее и успешно се реализира в Лондон, след няколко годишно отсъствие, се представи пред родна публика.

“Много съм развълнувана, защото виждам в залата много мои приятели от ученическите ми години, от университета, от училището, в което съм работила и най-вече моето семейство.”, сподели певицата и посвети изпълненията си на своя баща, който само след няколко дни ще навърши 80 г. С въздействащ артистизъм и богат глас певицата изпълни някои от най-популярните пиеси на Джордж Гершуин, сред които “The man I love”, “I got rhythm” и, разбира се “Summertime”. Специална изненада за публиката бе вълнуващото изпълнение на “Bessame mucho”, както и гореща самба, в чието изпълнение се включи и публиката. Това бе начинът артистите да отбележат началото на световното първенство по футбол в Бразилия.

Публиката отрупа Маринелла Пашова с цветя, а нейни приятели и почитатели се надпреварваха да се снимат с нея. След няколко дни певицата отлита отново за Лондон, където живее, но е категорична, че това е само началото на сътрудничеството й с КО “Орфей”. Тя получи и цветя от кмета на община Перник Росица Янакиева. Красив букет от името на екипа на ОК “Дворец на културата”, който организира концерта, подари директорът Милчо Спасов. Преди години той е режисирал първия видеоклип на певицата. “Щастлив съм, че сега мога да те поздравя отново в родния ни град като една успяла и зряла певица.”, каза той.

Музикантите от КО “Орфей” представиха пред родната си публика и част от репертоара, с който след няколко дни ще вземат участие в празниците, посветени на годишнината от приемането на Чехия в Европейския съюз в побратимения град Пардубице. Те са подготвили няколко български пиеси, както и произведения на чешки композитори.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.