iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Магията на операта, представена в концертен рецитал на баритона Георги Димитров

Магията на операта, представена в концертен рецитал на баритона Георги Димитров 04_1429165062

На 25 АПРИЛ в Концертната зала на Българската академия на науките /Пл. Народно събрание №1/ от 19.00 часа, ще се проведе КОНЦЕРТ-РЕЦИТАЛ на оперният изпълнител Георги Димитров – баритон, съпровождан от пианистката Зорница Гетова.

Георги Димитров е сред нашумелите млади изпълнители на старинното и елитарно певческо изкуство - операта . В програмата на Концерт-Рецитала са включени известни арии от световни композитори, подредени по периоди на композиране. Между тях са Моцарт, Росини, Доницети и Верди.

Слушателите ще имат възможността да присъстват на премиерата на
Концерт-Рецитала, който след премиерата си, ще бъде представен в Рим.

Певческите възможности на Георги се радват на голям успех в национален и световен мащаб. Той работи съвместно с професионалисти от различни държави, а с неговият съпровождащ партньор, пианистката Зорница Гетова, ще представят едни от най-знаковите оперни произведения за мъжки глас. Чрез красива кантиленна линия и свобода на музикалният изказ, те ще докажат, че красивите знакови арии имат своето място в съвремието.

Георги Димитров споделя:

„Ариите, които съм подбрал за изпълнение в Концерт-Рецитала, са
композирани от най-знаковите оперни композитори. Те са и най-обичани. Привлича ме музиката в тях, мисълта и музикалната линия, които авторите са вложили в тях, за достигане на емоции, чувства и информация, които ще предам на публиката, чрез своят глас и техника.“

Георги ще се въплъти в образите на Жорж Жермон, Граф Ди Луна, Фигаро, които са истинско предизвикателство за оперният изпълнител. Творческата програма на певеца е изпълнена с отговорни участия, като най-близкото му е свързано със записи за Националното Радио на Словения на оперите – „Джани Скики“ и „Лучия Ди Ламермур“.

Зорница Гетова е известен пианист с дългогодишна концертна практика и богат опит с изпълнители. Георги споделя: „Работим дълго време заедно и най-хубавите партии съм изработвал с нея. Тя е прексрасен професионалист, а работата й с певци е прецизна и винаги на високо професионално ниво.“

Дуото на баритона Георги Димитров и пианистката Зорница Гетова, е пример за това, че в България се поддържа високо ниво на комплексното певческо изкуство-операта.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

15-Април-2016

16-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.