iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Литературно студио представи нова стихосбирка

Литературно студио представи нова стихосбирка 12_1448949975

Петата поредна стихосбирка на „На ръба на вселената”, представи литературно студио „Пегас”, което е с ръководител Лиляна Манова. Премиерата се състоя в края на миналата седмица в Общинския младежки дом.

В книгата са побрани произведенията на 13 млади поетеси, които задават нелеки въпроси.

„Мисля, че заглавието на книгата е изключително актуална тема, за съжаление. Желаем обаче да заложим на доброто, тъй като в този момент на всички ни е безкрайно трудно, когато всички си задават невероятно сложни и трудни въпроси, свързани дори и с нашето физическо оцеляване. Изключително трудно е да намериш равновесието. Мисля, че точно затова е актуална с въпросите, които момичетата задават и отговорите, които всеки един от нас би могъл да намери в техните стихове и тяхната проза”, сподели с много вълнение ръководителят на литературната школа Лили Манова.

Момичетата, които участват с творби в стихосбирката, са Мила Миленова, Йоана Борисова, Ивета Викторова, Вера Валериева, Камелия Георгиева, Виолета Асенова, Дана Цанкова, Роза Иванова, Анна Яворова, Весна Петрова, Елизабет Кукушева, Ирина Филипова и Анжелика Йорданова.

„Всичките тези момичета са моя невероятен подарък. Аз съм изключително благодарна на съдбата. Думите са слаби, за да кажа колко съм щастлива, че пътищата ни се срещнаха. Те са съкровище за мен, а би трябвало и за всички нас. Тяхната душа е толкова чиста, толкова прекрасна и толкова са мъдри. Дори и ние по-възрастните , мисля че имаме тази необходимост да се вслушаме в техните думи. Желая им здраве и успехи”, сподели още Лили Манова, която с много любов прегръщаше и поздравяваше всяко едно от момичетата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.