iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кукери в изложба представя Анелия Александрова

Кукери в изложба представя Анелия Александрова 01_1389548630

Галерия „Арт салон” – Перник, представя изложбата „Кукери” на художничката Анелия Александрова. Откриването ще се състои на 15 януари 2014г. от 18.00 ч. Експозицията може да бъди видяна от 15 януари до 4 февруари 2014 г. Изложбата е част от програмата на XXIII Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва”.

Анелия Александрова завършва Националната Художествена Академия със специалност „Стенопис”. През 2011г. защитава докторска си степен по „Изкуствознание и изобразителни изкуства”. Анелия Александрова е носител на наградата „Пазител на традициите” 2012, в категория „Изобразителни изкуства” – Млади и финалист в конкурса „Инвестираме в България” 2013 на ЧЕЗ България и Галерията за модерно изкуство - София. Тя е и участник в редица конференции, групови национални и международни изложби.

„Кукери” е седмата поред самостоятелна изложба на Анелия Александрова, която е вдъхновена от българската традиция и маскарадна обредност. Изложбата представлява своеобразна интерпретация на българската национална маска и има за цел да пресъздаде усещането за пречистване, не само на сетивно, но и на ментално ниво.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.