iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Крие ли труп в гардероба си Луиза Григорова?

Крие ли труп в гардероба си Луиза Григорова?

Това всъщност се питат през цялото време зрителите на спектакъла „Господин Колперт“, в който играе звездата от „Стъклен дом“ Луиза Григорова. Пиесата ще се играе на 21 ноември, сряда, от 19:30 часа. С нея всъщност ще бъде открита новопостроената зала „Аула“ в двора на  Икономическия университет във Варна. 

Постановката е копродукция на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен и НАТФИЗ „Кр. Сарафов” София – клас „Магистратура” – специалност „Актьорско майсторство”, с ръководител проф. Пламен Марков. Пламен Марков е и режисьор на спектакъла. Сценографията е на Мир Каланова, а  костюмите са дело на Диляна Асенова, а музиката на Петя Диманова.

В спектакъла участват и младите актьори от трупата на театъра –Александра Михайлова, Милен Алексиев, Диа Мантова, Николай Брънзалов и Кольо Михайлов.

Пиесата „Господин Колперт” (2000 г.) на Давид Гизелман е част от най-новата немска драматургия. Текстът е поставен за първи път на сцената на лондонския Роял Корт, а в България излиза още през 2001 г. в списание „Панорама – съвременна немска драматургия”, преведен от Искра Николова. Пиесата „Господин Колперт” е определяна като черна комедия.

Действието се развива в апартамента на презадоволено немско семейство.

„Аз и Ралф, ние също вече не забелязваме в себе си чувства. Ние искаме на всяка цена да почувстваме нещо. Да почувстваме, че сме хора. Тогава ни хрумна мисълта да извършим убийство… Господин Колперт ни се стори подходящ, защото изглежда толкова безполезен…”

Има ли труп в гардероба е един от въпросите, които се поставят най-често в текста на Гизелман.

 

Източник: dobrinite.com

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.