iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът инспектира трите нови спортни игрища

Кметът инспектира трите нови спортни игрища 07_1500652818

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник Владислав Караилиев инспектираха трите нови спортни игрища, предназначени за минифутбол и хандбал и фитнес площадката, които скоро ще радват жителите на града. Това съобщават от общинския пресцентър.

Новите съоръжения трябва да влязат в експлоатация през месец август. Заложените целеви средства са в размер на 60 хиляди лева за всяко едно от игрищата и 20 хил. лв. за фитнес площадката. Фитнес уредите ще бъдат предоставени по друга обществена поръчка.

По време на проверката кметът сподели, че изграждането на спортни и детски площадки е сред приоритетите на Общината. Въпреки финансовите затруднения ще се търсят средства, за да могат децата и младите хора на Перник да има къде да спортуват и да се забавляват.

Две от съоръженията са разположени в дворовете на 9-то ОУ „Темелко Ненков" и 8-мо ОУ „Кракра Пернишки", така че едновременно ще могат да се използват и от учениците, и от живущите наблизо . Тяхната настилка ще бъде с изкуствена трева.

Другото спортно игрище е в района на кв. „Изток", в непосредствена близост до 10-то ОУ „Алеко Константинов" и Спортното училище, а фитнес площадката е разположена зад ГПЧЕ „Симеон Радев".

Ремонтните дейности вървят по график.
Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.