iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кирил Георгиев откри изложба в Перник

Кирил Георгиев откри изложба в Перник 05_1431759594

Кирил Георгиев откри дебютната си самостоятелна изложба в Перник. Тя е наречена “Време и пространство”. Творбите на автора представи председателят на СБХ в града и бивш учител на автора Валентин Топалов.

Той пожела на Кирил успех и още много изложби. Многобройните любители на изкуството бяха очаровани от работата на художника и благодариха за възможността да видят света през други очи.

Графичната изложба на Кирил Георгиев представя времето и пространството, в което живеем, през погледа на младия художник.

Експозицията включва около 20 картини, сред които “Залез”, “Изгрев”, “Кръговрат”, “Симетрия”, “Руини”, “Останки” и други. Творбите на Кирил са предимно графика, като преобладава линогравюрата, която е любимата техника на автора.

Художникът е направил интересен подбор на рамките на картините си, като някои от тях са поставени в стъкла без ограничаващата рамка.

Кирил Георгиев е завършил “Графика” в Благоевград, а в момента е преподавател по Изобразително изкуство в ПМГ “Христо Смирненски” в Перник. Участвал е в няколко сборни изложби, но тази е първата му самостоятелна.

Утре 16 май в Нощта на музеите и галериите любителите на изобразителното изкуство могат да се насладят и на живописна изложба на Здравко Стойнев. Официалното откриване на изложбата е в 18.30 часа в галерия “Л. Гайдаров”, а хор “Иван Топалов” ще вземе специално участие в него.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.