iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Изложиха картини в Областна администрация Перник

Изложиха картини в Областна администрация Перник 11_1480000568

17 картини на италианския художник Лучано Феле изпълниха с цветове галерия "Атриум" на Областна администрация Перник, като експозицията е именувана „Гранити в цветове” и изобразява самобитната красота на остров Сардиния и е вдъхновена от традиционния начин на живот, който съвременният човек е позабравил. За вдъхновител на творбите си, голяма част от които съдържат образи на хора и портретни изображения, авторът посочва своя чичо, за когото казва, че му е въздействал силно със своя пример, начин на живот и грижа на ангел хранител.

Изложбата бе открита от областния управител д-р Александър Александров. Той изрази удоволствието от това, че за пореден път Областна администрация Перник е домакин на такова събитие. „Радвам се, че в галерия „Атриум” отново са подредени красиви творби на изкуството. Всеки артист твори с душа и сърце и ни позволява да видим света през неговите очи. От изложените картини ние можем да видим каква е била Сардиния, тогава когато основен поминък на хората там е било земеделието и животновъдството”, каза още д-р Александров.

Авторът и картините му бяха представени от именития пернишки художник Валентин Топалов, който е и главен организатор на изложбата.

„За съжаление Лучано не може да присъства на откриването, но ние усещаме него и неговия дух чрез творбите му” каза Топалов.

Лучано Феле е роден в село Нури, Южна Италия, провинция Каляри през 1948 г. Завършва артистично училище за художници в Каляри. Продължава образованието си в областния град, но в друга насока. Днес рисуването за него е хоби и удоволствие.

Сред гостите на събитието бяха директора на художествена галерия „Любен Гайдаров“ Елена Темелкова, художници, ценители на изкуството, както и сънародника на Феле - Албино Питти, който също изрази радостта си от представянето в България на творби - дело на италианец.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Декември-2016

11-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.