iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изложба на художниците от Шабац гостува в Перник

Изложба на художниците от Шабац гостува в Перник 02_1424249846

Изложба на художниците от Шабац гостува в галерия „Любен Гайдаров“ в Перник. Официалното откриване ще се състои на 19 февруари от 17.30 часа.

Изложбата е второто голямо представяне на художниците от Шабац в Перник и заслужава сериозно внимание. Според изкуствоведката Иванка Трифунович, която е написала предговора за каталога на изложбата, тя е голяма, богата, амбициозна и значима.

Участниците в изложбата са 40 на брой, работещи в различни области на изобразителното изкуство- живопис, графика,скулптура, фотография, комикс, рисунка, приложни изкуства и др. Те са от три поколения – „стара, средна и съвсем млада генерация“ и работят във
всички изобразителни техники. Творбите са разнообразни, динамични, декоративни, със сложни и въздействащи композиции – от истински реализъм до чиста абстракция.

Дружеството на художниците от Шабац има 40-годишна история. Авторите имат множество сериозни награди и постижения и дейността им в областта на изобразителното изкуство е много богата. Дружбата с пернишките художници датира отдавна и се изразява в гостуване на живописни пленери, размяна на изложби и т. н.

„Най-голямото значение на изложбата не е в качеството на творбите, нито в дългогодишните педантични наблюдения, нито дори в практиката в ателиетата. Същината и значението на изложбата е вярата в човека и вечността на изкуството.“, заключава изкуствоведката Иванка Трифунович.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.