iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изложба беше открита в Перник

Изложба беше открита в Перник 07_1500990443

Изложба беше открита в Перник, като тя бе с творби от Международния пленер по живопис „Арт студио Рударци“.
Експозицията предшества юбилейното 20-то издание на пленера, който ще започне в началото на октомври и включва картини от всички проведени до момента 19 издания, съобщават от общината.

"Надявам се, че и тази година художниците, които ще участват в пленера ще пресъздадат върху платната чувствата, които ги вълнуват. По-късно творбите им ще бъдат показани в специална изложба, която по традиция се открива в навечерието на Деня на града. Подобни събития носят много приятни емоции за творците и Община Перник ще продължи да работи за развитието на изкуството и културата", сподели зам.-кметът по образование и култура Севделина Ковачева.

В двете експозиции са представени общо 47 картини. Те са подредени в две изложбени зали – галериите „Любен Гайдаров“ и „При кмета“. Автори на творбите са както местни художници, така и гостуващи творци от други градове в България и от чужбина. Подборът на картините в галерия „Любен Гайдаров“ е направена така, че да бъдат представени всички издания през годините. В „При кмета“ пък са представени 13 картини на проведения през 2014 година пленер. Изложбата ще остане в залите и през месец август.

Целта на пленера е да даде възможност на творци от различни държави да общуват помежду си, да обменят творчески идеи и да срещнат ценителите на изобразителното изкуство в Перник с различни гледни точки и похвати в изкуството.
Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.