iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иван Иванов откри пленера в Рударци

Иван Иванов откри пленера в Рударци 10_1444108375

10 художници от страната и чужбина ще творят в рамките на международния пленер „Арт-студио Рударци 2015 година", като творческата изява се реализира за 18-та поредна година сред прекрасната природа на китното курортно селище – Рударци. Пленерът беше открит официално от кмета на община Перник Иван Иванов.

„За мен е изключителна чест да открия поредното издание на международния пленер по живопис „Арт-студио Рударци „ 2015 година. Пленер, който от години се е превърнал в традиция, пленер , който дава среща на талантливи творци отблизо и далеч, а резултатите винаги са впечатляващи. Община Перник подкрепя и ще продължи да подкрепя подобни инициативи”, сподели Иван Иванов.

„Уважаеми творци, казват,че талантът е нещо като въглена, разпалиш ли го ще гори, така че тук на това място търсете идеи, търсете заряд, търсете диалог помежду си, обменяйте опит. Изразете цялата си национална и душевна чувствителност върху платното за рисуване, каза още кметът Иванов.

В тазгодишното издание на пленера, което е под мотото „Перник дух и колорит” , ще творят художниците Рашид Биляев от Балаших Русия, Виола Вистосу от Сардиния, Италия, Сеад Каябегович от Рожае, Черна Гора, Александра Мирич от Сърбия, Димитър Петров от Кюстендил, Стоил Мирчев от София, Антон Гошев от Благоевград и перничаните Снежана Велинова, Людмил Веселинов и Сашо Евтимов, който е и арт-организатор.

Участниците в пленера бяха поздравени и от Валентин Топалов, представител на Съюза на българските художници, както и от директора на Галерия Перник Елена Темелкова .

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.