iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„История на чисто” в Международния ден за опазване паметниците на културата

„История на чисто” в Международния ден за опазване паметниците на културата 04_1429506616

От 1984 г. 18 април, по решение на ЮНЕСКО, е обявен за Международен ден за опазване на паметниците на културата. Целта е да се привлече общественото внимание във всички страни към собственото им и общочовешкото културно наследство и да се приобщят хора към зачитането и опазването му.

По този случай членове на Младежко обединение на БСП Перник облагородиха пространството около паметника на Цветана Живкова срещу Младежкия дом, загинала на 16 – годишна възраст в антифашистката борба. Също така, младежите възстановиха буквите на Братската могила в парка, която е увековечила имената на антифашисти и загинали във Втората световна война перничани. „Мотото на кампанията ни е "История на чисто - Да съхраним
паметта!”, защото днес, за съжаление, се забелязва една агресия, един вандализъм спрямо паметници от историческото ни минало. С нашето мероприятие искаме да обърнем внимание, че подобни прояви на оскверняване са много далеч от европейските разбирания и ценности, които се стремим да достигнем.”, споделиха от МО в БСП Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.