iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има изложба в ОК “Дворец на културата”

Има изложба в ОК “Дворец на културата” 09_1411115196

Изложба в галерия “Любен Гайдаров” в ОК “Дворец на културата” – Перник беше открита от художника Стефано Поповски. Изложбата включва различни пейзажи и натюрморт. Стефано Поповски представи 37 картини, нарисувани през последните 3 години.

Директорът на Галерия Перник Елена Темелкова представи Стефано Поповски и му благодари, че след престижни галерии по цял свят, той открива изложба в Перник. Тя добави, че след спокойното и пъстро лято сега можем да му се насладим в картините на художника. Специална изненада за всички гости на откриването бе кратка музикална програма от Камерен хор “Иван Топалов” към ОК “Дворец на културата”.

Стефано Поповски от своя страна благодари за поканата на Художествена галерия – Перник. Творецът сподели, че картините изобразяват места, които са му направили силно впечатление. Той разказа, че това е второто му идване в Перник и градът му харесва и скоро бихме могли да видим градския парк в някое от произведенията му. Творецът каза също, че е впечатлен от прекрасната галерия и в градове като родния му Пловдив могат само да мечтаят за такава.

Директорът на дирекция “Култура и образование” в Община Перник Снежанка Викторова откри изложбата и увери, че това е само началото на богат и изпъстрен със събития творчески сезон за културните институти в общината.

Авторът представя в Перник 37 картини, предимно акрилна живопис, нарисувана през последните 3 години. Пъстрите платна представят пейзажи и натюрморт. Градските пейзажи ни отвеждат в София, Пловдив, Париж, Широка лъка, Испания, а корабите в морските му картини сякаш излизат от рамката.

Стефано Поповски е роден в гр. Пловдив през 1964 г., а от 2004 г. живее в Кастейон, Испания. Художникът е реализирал самостоятелни изложби в местни и международни галерии и редовно участва в регионалните групови изложби от 1992 г. насам. Негови картини са в частни колекции в Швеция, Норвегия, Германия, Англия, Ирландия, Португалия, България, Испания и др.

Експозицията ще остане в Перник един месец и любителите на изобразителното изкуство ще могат да й се насладят.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.