iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има изложба в галерия „Атриум” на областната администрация в Перник

Има изложба в галерия „Атриум” на областната администрация в Перник 05_1463897881

Художникът Богомил Благоев подреди юбилейната си изложба „Импресия” в галерия „Атриум” на областната администрация в Перник, като я откри я заместник областният управител Валентин Димитров. Художникът показва на публиката своите произведения, след последната си изложба на „Шипка” 6. Експозицията, която е и ретроспективна, съдържа 23 живописни картини и ще може да бъде посетена до 30 май.

„Творчество на Богомил Благоев е признато, както у нас, така и по света. От днес и перничани ще имат възможността да видят отблизо неговите творби, а колекционерите да се сдобият с неповторимите му шедьоври. Знам, че той е научил мнозина млади таланти да изразяват себе си чрез четката и му пожелавам още дълги години да продължи със същия ентусиазъм да предава своите умения и страст към изкуството на своите ученици”, каза още Валентин Димитров. Благоев дълги години е бил преподавател в специализирани паралелки по изобразително изкуство в СОУ „Св. Климент Охридски”.

Творчеството на художника е характерно с богата цветова гама и поантилистична техника на смесване на боите, при която чисти основни цветове се полагат на множество малки и разположени близо една до друга точки, изглеждащи така, като че ли се сливат в окото на зрителя. Многоплановостта и геометрията също са водещи при изграждането на всяка живописна творба на Благоев. От 2000 г. той работи като художник-изпълнител в редица чужди филмови продукции като „Октопод-2”, „Вярваме в Бог”, „Плъхове”, „Лавина”, „Спартак”, „Сако и Ванцети”, „Черната далия” и др.

Гости на събитието бяха директорът на Художествената галерия в Перник Елена Темелкова, доц. Юлиян Митов – преподавател в Националната художествена академия, именити художници, близки на автора, както и ценители на изкуството. Прочетен бе и Поздравителен адрес от народния представител Ирена Соколова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.