iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Художникът Валентин Топалов представи България на световен форум в Париж

Художникът Валентин Топалов представи България на световен форум в Париж 05_1400223172

Художникът Валентин Топалов представи България на престижен световен форум в Париж. Той бе сред избраниците от цял свят, които в продължениие на няколко месеца имаха възможност да творят, да се потопят в артистичната атмосфера на френската столица и да обменят опит помежду си в прочутото Cite des art. Този своеобразен град на изкуствата събира художници и музиканти от цял свят, които са преминали съответни конкурси в своята страна, за да могат да се възползват от тази невероятна възможност. В просторни оборудвани ателиета творците работят, споделят творчески идеи и съпреживяват уникалната артистична атмосфера, привличала най-големите творци векове наред.

Валентин Топалов и скулпторът Орлин Иванов от София бяха двамата българи, избрани от СБХ за Cite des art тази година. “Изживяването е уникално, неповторимо и много полезно в професионално отношение.”, коментира художникът Валентин Топалов. През двата месеца, които е прекарал в Париж, той е нарисувал над 20 платна, които, след като отлежат, възнамерява да покаже в изложба.

Cite des art е основано през 1957 г. Партнира си с държавни и неправителствени организации, школи и университети от 50 страни от цял свят. От основаването му до сега през ателиетата на Cite des art са преминали повече от 18 000 творци от цял свят.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.