iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Художникът Валентин Топалов показва Парижки ескизи

Художникът Валентин Топалов показва Парижки ескизи 03_1425888249

Художникът Валентин Топалов представя парижки ескизи в Перник . Изложбата му се открива в галерия “Кракра” в Перник на 10 март, вторник, от 17, 30 ч.

Творецът ще покаже около 20 маслени работи и няколко рисунки, създадени по време на престоя му в ”Сите дез арт” в Париж миналата година. Картините пресъздават личните впечатления на автора от досега му с града на изкуството и любовта.

Валентин Топалов прекара в “Сите дез арт” два месеца заедно с художници от цял свят, които се събират там, за да обменят опит и творчески идеи и да се зареждат от атмосферата на многоликия Париж. Изложбата в никакъв случай няма претенции за изчерпателност в представянето на пъстрия и наситен с пластовете на времето и различните култури град, тъй като творбите са рисувани в кратките промеждутъци между заниманията в творческите ателиета и претворяват моментното състояние на твореца, потопен във вълнуващата атмосфера на френската столица. Въпреки краткото време, прекарано там, художникът се заредил с много впечатления, които е пресъздал в по-конкретни или по-абстрактни сюжети в своите творби.

Изложбата вече бе представена през октомври миналата година в галерия “Париж” в София. Сега да се насладят на творбите ще имат възможност и любителите на изобразителното изкуство в Перник.

След завръщането си от Париж Валентин Топалов не е рисувал повече на тази тема, а само е довършил някои започнати на място работи. Художникът сподели, че след време със сигурност отново ще се върне към спомените си от Париж, за да нарисува впечатленията си вече през дистанцията на времето.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.