iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Художник представи изложба в Радомир

Художник представи изложба в Радомир 12_1450428549

Стоядин Иванов представи в Радомир изложба живопис, като художникът е наричан „Пернишкият Пикасо“, защото в своите живописни пейзажи и композиции използва елементи на кубизма, пречупени през неговата душевност и преживявания.

По време на представянето на неговата изложба лицето му бе сканирано с 3D скенера на читалището и малко преди края на срещата той получи свое умалено копие.

На събитието бе представен и новият брой на алманах-списание „Културна палитра“ от неговия основател и главен редактор Първолета Маджарска. Корицата на списанието е украсена с картина на Стоядин Иванов. За всички присъстващи тя бе подготвила по един брой от списанието, а библиотеката към НЧ „Напредък 1895″ получи всички броеве на „Културна палитра“ и няколко от стихосбирките на Първолета Маджарска.

Първолета Маджарска е родена в гр. Радомир. Работила е като учител по изобразително изкуства и като журналист, а от 1997 г. насам е уредник в Художествена галерия Перник. Автор е на стихосбирките „Ангел с ахилесова пета“, „Живей сега“, „Детето плаче като Бог“, „Ще се видим в Рая“, „Къде Икарите гнездят“ и „Мадоната и птиците“. Има награди от национални и международни конкурси, а стиховете й са превеждани на английски, сърбохърватски и руски език. Тя е основател и главен редактор на алманах-списание „Културна палитра“ за литература, изкуство и креативност.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.