iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Художник и сдружение ще подкрепят ученици

Художник и сдружение ще подкрепят ученици 03_1425732145

Художникът Ефтим Русев каза, че заедно със "Сдружение Азбукари" правят инициатива насочена към подкрепа на ученици. Техните идеи са кристално чисти и затова той е решил да се присъедини към начинанието.

Пред медията ни той обясни, че ще се организира благотворителна разпродажба на негови картини, като набраните средства ще отидат за осъществяването на проекта "Креативни мислители". Все още не е ясна конкретната дата на събитието, но ще бъде скоро, заяви художникът. Идеята е всеки, които желае да подкрепи иновативния проект, да намери картината, която отговаря на неговата душевност.

Проектът "Креативни мислители" има за цел да направи съвременна класна стая за ученици от Велико Търново. "Стаята ще бъде удобна за деца с различна форма на двигателна изостаналост, а оттам ще бъде подходяща и за всички останали", допълни Русев.

Целта на новия Азбукарски проект „Креативни мислители“ е изграждането на нова интерактивна учебна стая във ОУ „Димитър Благоев, Велико Търново. Проектът цели да превърне една училищната стая в привлекателна и уютна. А любопитството на децата ще бъде мотивирано с поредица от нестандартни занимания, предоставящи нови технологии.

Новият проект е ново предизвикателство и цели да събере в едно цяло българския дух и история, традициите и новите технологии. Желанието на екипът на Азбукарите е да повишим качеството на образователния процес, като отговорим на потребностите и очакванията на учениците.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.