iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хайгашод Агасян писал музиката за "Не остарявай любов" месеци наред

Хайгашод Агасян писал музиката за Не остарявай любов месеци наред

Емблематичната за творческия тандем песен е сред най-трудно създадените. Текстът е подарък за рождения ден на съпругата на Недялко Йорданов - Ивана Джеджева.
Песента "Не остарявай любов", която е сред емблематичните за творческия тандем Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян, е сред най-трудно създадените от тях, споделя авторът на музиката. Тя се родила през 1983 г. Тогава Недялко Йорданов посветил текста на своята съпруга Ивана Джеджева за рождения й ден на 18 юли. По този повод поетът е написал едни от най-красивите си стихове, сред които "Младостта си отива", "Младостта се завръща", "Семеен спомен за Поморие" и още десетки други. Когато чул текста, Хайгашод Агасян бил очарован и веднага пожелал да напише музика. Това обаче не станало толкова лесно. Текстът според него бил толкова изящен, че заслужавал да бъде облечен в най-елегантната музика. А това, което му хрумвало, все му се струвало не достатъчно добро. Композиторът правил фраза след фраза, звънял на Недялко и обсъждал вариантите с него. Работата продължила месеци. Още тогава двамата знаели, че се ражда нещо специално.
Вече повече от 30 години песента "Не остарявай, любов" намира своето място сред вечните песни на България. Изпълнявана е в различни версии от актрисата Аня Пенчева, от Михаил Белчев и др. Тя е дала и заглавието на музикално-поетичния спектакъл на Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян. Нито едно участие, концерт или спектакъл на двамата артисти не може да мине без те да изпълнят тази песен, а публиката продължава да я иска.
Хайгашод Агасян и Недялко Йорданов ще гостуват със своя вечен спектакъл "Не остарявай, любов" в Перник на 21 март от 17,30 ч. в Двореца на културата в града. Билетите вече са в продажба във фоайето на Двореца, а заявки се приемат и не телефони 076 60 42 83 и 0876 604 633

Източник: ОК "Дворец на културата", Перник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.