iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Голям формат в галерия Любен Гайдаров

Голям формат в галерия Любен Гайдаров 04_1365152783

Сред силно въздействащите творби, които зрителите на галерията могат да видят за първи път от години, са мащабни фигурални композиции, портрети и абстрактни работи. Подредени са 17 платна на художници като Нено Тодоров, Тома Върбанов, Иван Букарски, Христо Донков, Юри Буков, Симеон Александров, Иван Димов, Валентин Топалов, Атанас Пацов, Митко Симеонов, Димитър Арнаудов, Дило Дилов, Лиляна Русев, Стоян Донев, Любен Гайдаров.

“Големият формат в изобразителното изкуство е като романът в литературата. Различни са изразните средства и внушението, което има една миниатюра, една картина и една голямо форматна творба.”, каза при откриването художникът Валентин Топалов, цитиран от mirogled.com. В следващите дни почитателите на изобразителното изкуство в Перник ще имат възможност да се наслаждават на наистина уникална изложба, каквато не е правена отдавна в града.

Експозицията е подредена по повод 55 годишнината на галерията. Все още в галерия “Арт салон” са изложени графики на известни български художници. Във фонда си Галерия Перник пази уникални произведения на най-големите творци на нашето време. Следващата цел на уредниците на галерията и радетелите на изобразителното изкуство в града е да се намери подходящо помещение, в което да бъде подредена постоянна изложба с най-ценните художествени образци, притежание на галерията. 

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.