iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Галерия “Любен Гайдаров” в Перник беше озарена от летни цветове

Галерия “Любен Гайдаров” в Перник беше озарена от летни цветове 07_1405058632

Галерия “Любен Гайдаров” в Перник беше озарена от летни цветове. Беше изложена експозиция от пернишки художници и гостуващи творци. Изложбата се посвещава на 85-та годишнина от обявяването на Перник за град. Ще бъдат изложени живопис, графики, пана, дървени пластики, ръкоделия и ръчно изработени бижута.

Експозицията събира работите на повече от 15 творци. Синът на Димитър Делийски – Валентин Лазаров представя три свои картини. През цялото лято почитателите на изкуството ще могат да се насладят на картините на Димитър Делийски, Костадин Костадинов, Митко Панайотов, Валентин Топалов, Армине Давтян, Георги Кьосев, Емил Младенов, Петър Борджошки, Богомил Благоев, Симеон Панайотов, Светлана Панайотова, Васил Добренов, Даря Евтимова, Сашо Евтимов, Методи Петков, Силвия Топалова, Снежана Велинова и Дончо Захариев. В експозицията са включени и ръкоделия във Vintage стил на Юлия Михайлова, дървени пластики на Димитър Галчев и керамични пана на Борислава Борисова.

През летните месеци Художествена галерия „Перник” е подготвила „Пленер” за рисуване с деца пред галерия „Арт-салон” на 24 юли и 7август, както и традиционната рубрика „Познай автора на картината” на 18 юли и 7 август в галерия „Кракра”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.