iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фестивалът "Водна кула" е с партньор Регионалният исторически музей в Перник

Фестивалът "Водна кула" е с партньор Регионалният исторически музей в Перник

Регионалният исторически музей /РИМ/ в Перник е партньор на тазгодишния Арт-фест “Водна кула”, организиран за девети път от столичното сдружение „ИМЕ”. Негов арт-директор е Ния Пушкарова.

Тази година той се провежда под наслов „Градове, нуждаещи се от любов” и за първи път фестивалната програма е разделена между два града – София и Перник.

Културното събитие „За Перник с любов” е иновативно и ще бъде предизвикателство и за сдружението, и за перничани. Събитието е част от културния календар на Столична община София и е включено в официалния културен календар на Министерството на културата. То е част и от културния календар на Община Перник и е в плана на РИМ-Перник. Във фестивала участват артисти от цял свят. В Перник с изложби, арт инсталации, пърформанси, интерактивно изкуство на живо, изкуство чрез писма ще се представят 20 творци от страната и чужбина.

Тук събитията от арт-феста ще бъдат от 25 до 27 юни и ще се проведат в пространството пред и вътре в Минния музей, в Средновековната крепост на Кракра Пернишки, халетата на бившия машиностроителен завод „Струма” и водната кула при железопътната гара.

От музея изказват огромна благодарност за съдействието и помощта в организацията на изявата на Община Перник, Жилфонд и Локомотивно Депо – Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.