iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Елена Темелкова представя себе си в изложба на Шипка 6 в София

Елена Темелкова представя себе си в изложба на Шипка 6 в София 07_1437400658

Изложба “Светлина” представя творби от текстил в галерията на СБХ на ул. “Шипка” №6 в София, като експозицията се организира от секция “Текстил” в СБХ.

Показани са различни по жанр и техника работи, които използват текстила като основен материал или като допълнение за реализацията на различни артистични идеи.

Виждаме го като основа на картина (коприна, платно), в колаж, като материал за скулптура, дреха, тъкано пано и други. Това е благодатен материал, който в съвременното изкуство служи като изразител на най-разнообразни артистични идеи. Ето защо много творци се ориентират към него в своите артистични концепции и творчество, създавайки произведения, които да преплитат съвременността с традициите на текстилното изкуство.

Елена Темелкова се представя в изложбата с две свои изящни работи в характерната за нея техника рисувана коприна. Художничката е член на секция текстил към СБХ.

“В част от изложбата можем да видим филмирани текстили. Или пък текстилни влакна, вградени в смоли. И още: живопис върху традиционни черги с маслени бои. Може да се види работа върху хартия, която също се счита за роднина на текстила, тъй като е от растителни влакна. Но същевременно е гъвкава, пластична и позволява, подобно на платовете, да бъде мачкана, извивана. Има и класически тъкани, но използвани по нов начин и още много любопитни идеи.”, разказа Михаела Пъдева, секретар на секция „Текстил” в СБХ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.