iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Елена Темелкова изложи непоказани досега творби

Елена Темелкова изложи непоказани досега творби 06_1434088233

Елена Темелкова откри самостоятелната си изложба в галерия “Кракра” в Перник, като авторката представи свои нови работи, непоказвани досега.

Платната са живопис и за мнозина, които познават художничката като приложничка, са истинска изненада. Голи женски тела, пейзажи и абстракции пресъздават различните настроения на художничката, които пренасят зрителите в свят на красота и хармония. Сред пресъздадените обекти гостите на изложбата разпознаха черквата “Св. Ив. Рилски” в центъра на Перник и картини от остров Хиос. Абстрактните работи създават усещане за иреалност и празничност.

“Работите на Елена Темелкова” се отличават с лъчезарност и спонтанност, които са присъщи черти на характера на авторката.”, сподели при откриването на изложбата председателят на СБХ в Перник Валентин Топалов. ” В работите на художничката границата между приложното и изящното се размива.”, допълни той.

Елена Темелкова, която е директор на Галерия Перник сподели, че след като е откривала изложбите на толкова свои колеги, се чувства неловко да представи своите работи. “Между стиловете в изкуството няма граници. Материалът, от който създаваме творбите си, е само средство.”, сподели тя.

От името на кмета на Община Перник красив букет поднесе началникът на отдел “Култура” Славчо Чанев. Сред гостите на откриването бяха много творци и приятели на авторката.

Елена Темелкова е завършила НХА в София в класа на проф. Марин Върбанов, специалност „Текстил и мода“. Член е на СБХ. Работи в областта на монументалната текстилна пластика, живопис върху коприна, интериорен текстил, уникални рисувани облекла и аксесоари. Автор е на над 20 самостоятелни изложби и 4 авторски ревюта с рисувани уникални облекла. Участвала е в много сборни изложби в Перник, София и Варна. Организатор е на Международния живописен пленер „Рударци“ и е участвала в много международни пленери. Нейни картини са притежание на галерии и частни сбирки в страната и чужбина – Германия, Франция, Сърбия, Кипър и др. Понастоящем е директор на Галерия Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.