iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дянков откри театъра в Перник

Симеон Дянков в Перник

Симеон Дянков откри сцената на театърa в Перник. Той влезе в обновения салон по червен килим. Премиерът пък изпрати огромен букет. Обновената сцена бе открита с пиесата „Да готвиш с Елвис“ на английския драматург Лий Хол.Тя се поставя за първи път у нас от режисьора Николай Ламбрев. Музиката е на Дони, сценографията и костюмите – на Чайка Петрушева, а пластиката – на Мила Искренова. Савина Бързева, Веселин Мезеклиев, Аделина Петрова и Михаил Петров бе актьорския състав на черната комедия.

„Това трябваше да бъде направено преди 5-6 години, а не сега. Правителството е отпуснало близо 3 млн. лв. за театъра. Има едни анекси, които считаме, че са незаконни и тях не сме разплатили“, заяви Дянков, цитиран от mirogled.com

Въпросните контракти обаче минаха през съдебна фаза и магистратите прецениха, че са законни.
Разочаровани от Бойко Борисов останаха феновете на „Миньор“, които бяха подготвили на премиера тениска на „Миньор“ с номер 13 и с името му.

На първото представление на обновената сцена присъстваха кметът на Перник Росица Янакиева и областният управител Иво Петров, както и председателят на общинския съвет Владислав Караилиев. Тук бяха народните представители Ирена Соколова, Владислав Димитров, Петър Петров и Димитър Колев, директорът на пернишката болница д-р Вяра Церовска, като и шефката на“ ВиК Перник“ Искра Златанова, много граждани и културни дейци. Официални гости бяха съпругата на Георги Русев, чието име носи театърът и двете му внучки.
Преди представлението цялата трупа на театъра излезе на сцената, а директорът Иво Горчев благодари на общината и на правителството за възстановената театрална сцена и връчи на кмета Росица Янакиева и на вицепремиера Симеон Дянков плакети „Феникс“ и торбичка с пепел от изгорялата сцена.

„Когато тази зала гореше, имаше хора, които плачеха. Театърът е част от това голямо културно богатство- Дворец на културата“, развълнувана каза Янакиева като благодари лично на премиера Бойко Борисов, който приел възстановяването на театъра като лична кауза.
„Радостен съм, че съм сред вас. Аз лично 10- 12 пъти съм идвал тук, за да се убедя в хода на работата по сцената. На нея са играли много великолепни актьори“, заяви Дянков.
Театърът в Перник трябваше да бъде открит на 22 май. Заради земетресението от 5,8 по Рихтер обаче това не се случи. Днес по време на спектакъла земята отново се разтресе, но доста по-слабо – с 2,1 по Рихтер. Това притесни част от гостите, но почти никой не напусна театралната зала. Театърът в Перник има капацитет от над 400 места. Той е с въртяща се сцена и напълно нов интериор. Актьорската игра заслужено спечели аплодисментите на публиката и огромните кошници с цветя. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.