iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дует Карлсруе вдигна публиката в Перник на крака

Дует Карлсруе вдигна публиката в Перник на крака 04_1460556934

Вълнуващи минути с класици като Бетовен,Шопен,Бартолди поднесоха на публиката в Перник международно признатото дуо Карлсруе от Германия, като гостуващите за първи път на българска сцена пианистка Дагмар Хартман и челистът Райнхард Армледер вдигнаха на крак публиката.

А тя им се отблагодари с бурни овации и възгласи „браво“ след всяко изпълнение. Впечатляваща се оказа интерпретацията на класическа музика чрез пиано и виолончело, а лекотата, с която беше поднесена говори за класа и майсторство.

Изпълнителите аплодира кметът на Община Перник Вяра Церовска, под чийто патрон е проявата и ръководителят на отдел“Култура и връзки с медиите“ към Посолството на Германия Маркус Хаас, без чието съдействие не би се осъществила тя.

Диригентът на Камерен оркестър „Орфей“ към Двореца на културата в Перник Райчо Христов изрази надежда, че това е едно начало на общуване с немското посолство в посока обогатяване на музикалните прояви в Перник. Той си пожела бъдещи общи прояви на солисти от Германия и КО“Орфей“. Пианистката Дагмар Хартман призна,че не е идвала в България от 20 години,а Райнхард Армледер от преди година.

Дуото гастролира с успех в над 50 държави и е носител на редица награди от реномирани международни конкурси. Гостите са приятно изненадани от топлото посрещане в Перник и заслужено бяха изпратени на крака с букети и цветя. За да чуят и видят изпълнението и брилянтната техника на двамата музиканти от София бяха дошли група студенти от факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт при Техническият университет в София.Оказва се, че те поддържат 25 години контакт с техническия университет в Карлсруе,Германия благодарение на любезността и съдействието на майката на Дагмар Хартман.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.