iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Днес ще има концерт на Камерен оркестър “Орфей“

Днес ще има концерт на  Камерен оркестър “Орфей“  05_1462976883

Специален концерт за перничани ще има тази вечер, като това са подготвили музикантите от Камерен оркестър “Орфей“ с диригент Райчо Христов.Изявата им ще започне от 19.00 часа в Музикалното фоайе на Двореца на културата- Перник.Солист в музикалната вечер ще бъде Вера Николова- мецосопрано.В програмата е включена музика от Моцарт,Вивалди,Респинг и Големинов.

Преди това кметът Вяра Церовска ще поздрави камерния оркестър с полученото отличие „Музикант на годината”. Наградата е признание от слушателите на програма „Хоризонт” на БНР и предаването за класическа музика „Алегро виваче”. Допитването се провежда от 1991 година. Признанието за Камерен оркестър”Орфей” показва вота на публиката в Перник за приноса му за културния живот на града и региона. Тя адмирира и неговите професионални постижения, които го нареждат сред най-добрите музикални състави от този формат.

Сред носителите на приза в предишните издания са имена като диригентът проф. Васил Арнаудов, оперните прими Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова, кавалджията Теодосий Спасов и други.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

27-Юни-2016

29-Юни-2015

28-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com