iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Детски прожекции в Перник

Детски прожекции в Перник 03_1459254734

Децата в Перник може да отидат на кино в Двореца на културата, като няколко анимационни филма са включени в програмата в почивните дни на хлапетата в пролетната ваканция.

Детската анимация Кумба ще се прожектира на 3 април в неделя от 11.00 часа.

Зебрата Кумба е роден в изолирано от природата стадо. Той няма достатъчно черно-бели ивици по тялото си и това го превръща в аутсайдер. А след появата на слухове за прокълнати животни, които са отговорни за тежката суша в района ситуацията на Кумба се усложнява още повече. Дори и неговия баща, лидера на стадото, го обвинява за липсата на дъжд и за последвалата смърт на майка му.

Осъзнал, че без всичките си ивици няма да може да оцелее сред останалите Кумба напуска стадото и попада в полезрението на свирепия леопард Фанго, който контролира всички източници на вода в района и тероризири по-малките същества. Животът му обаче е спасен от антилопа-гну на име Мама Ви и щрауса Брадли.

Тяхната намеса се оказва само началото на невероятното приключение на Кумба, което ще промени завинаги неговия живот.

В четвъртък – 7 април , отново от 11 часа е филма „Маймунджелъци”

Маймунката Едуард (Жамел Дебуз) пада от дървото и чупи крака си. Сега опасностите на саваната го дебнат отвсякъде. За да оцелее, той се изправя и започва да ходи на два крака. Но Едуард трябва да е смел, умен и изобретателен, за да убеди приятелите си да се присъединят към него. Така той открива огъня, ловуването, любовта и надеждата, които ще му помогнат да поведе маймунките към нов живот.

В петък 8 април отново от 11.00 часа е „Гнездото на дракона”.

В страната Алтера, населена от хора и елфи, Черният Дракон и поданиците му започват да набират сили. Шестима герои с разни свръхспособности като магьосничество и стрелба с лък тръгват на поход към пещерата на дракона, за да го унищожат, но най-важният в тази мисия ще се окаже един още неопитен млад боец, който трябва сам да застане срещу звяра. Освен битки, храброст и свенлива любов, има и смешки за смекчаване на мрачния елемент. На9 април в събота от 11.00 часа е „Малката голяма панда”

В наши дни оцеляването на пандите в китайските планини става все по-трудно. Изсичането на бамбуковите гори нарушава техния естествен хабитат.

Пандите са известни с ленивостта си и затова няма изгледи да нарушават досегашното си съществуване, затова хората ще трябва да променят техните навици. Манчу заедно с група свои приятели решава да надникне в царството на пандите и да им помогне след като хората изпускат голямо количество вода от новопостроения близо до долината на пандите язовир.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.