iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Децата от детските градини откриха Дните на спорта

Децата от детските градини откриха Дните на спорта 05_1431608337

Днес децата от 15 детски градини от Перник откриха Дните на спорта. Това съобщи спортният експерт в общината Десислава Стойова.

Пред Двореца на културата те участваха в състезателни игри с типичното за възрастта им желание и устрем, много емоции и много радост. С оглед на възрастта им, всеки участник беше награден, а наградите бяха осигурени от община Перник и спонсори. Призовете на малките спортисти бяха връчени от заместник-кметовете Румяна Гьорева и Адриан Симеонов и началник отдел образование, култура, младежки дейности и духовно развитие.

Утре в спортна зала „Борис Гюдеров” стартира футболен турнир за децата от трети и четвърти клас за „Купата на кмета” с участието на 12 отбора от Перник и Батановци. Участниците са разделени в четири групи,като в първия ден ще се изиграят двубоите от груповата фаза , а ден по-късно победителите в групите ще определят носителя на Купата. В неделя от 9 часа в зала „Кракра” ще има турнир по стрийтбол ,като участниците ще бъдат разделени в 4 възрастови групи: до 12,14,16 и 19 години ,момчета и момичета. Състезанията по стрийтбол ще се проведат със съдействието на БК „Металург”.В неделя от 13 часа пред Двореца на културата ще се състои демонстрационната част на Дните на спорта, като ще има демонстрации по джудо, самбо, карате и таекуондо, ще има мажоретни състави и доста приятни за публиката изненади.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.