iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца рисуват Магията на Двореца

Дворец на културата - Перник снимка: Руми Борисова

Конкурс за детска рисунка на тема „Магията на Двореца” обяви ръководството на Общински комплекс "Дворец на културата" в Перник. Поводът е навършването на 55 години от официалното откриване на сградата на 10  февруари през 1957 г.

"Това  е пернишката знакова, културна, архитектурна и духовна материална сграда, еманципация на пернишкия, на българския дух.  Тук поколения  перничани се раждаха за голямото изкуство и сами го създаваха. Тук изгряха звезди, тук се изявяват звезди и днес. Дворецът е изключителен , той е наследник на богата и разнообразна дейност, продължител на чудесни културни  традиции и трамплин за множество млади хора, които оттук тръгнаха към хоризонтите на България и на света.", се казва в съобщението за годишнината.

Честването на 55-годишнината на Двореца на културата ще се състои на 21 март 2012 година.

Дворецът на културата в гр. Перник е открит на 10  февруари 1957 г. Първата копка е направена на 15 юли 1953 г.. Проектант  на сградата е арх. Александър Иванов Дубовик. Сградата е разположена върху 4250 кв. м разгърната площ. Разположена е великолепно в обкръжаващия парк.  

Дворецът на културата е  център на богата и разнообразна дейност, наследник и продължител на значителни културни традиции. И днес като водещ културен институт участва активно в духовния живот на гр. Перник.

Сградата обаче се нуждае от цялостен ремонт.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.