iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца от Трън засадиха дръвчета за Седмицата на гората

Деца от Трън засадиха дръвчета за Седмицата на гората 04_1397037961

Училищата и детската градина в Трън се включиха в празничен концерт в чест на „Седмицата на гората”. Децата пяха и танцуваха, а след концерта засадиха дървета на площада.

„Община Трън вече няколко години показва сериозно отношение към екологията и опазването на природата. Това прави града ни притегателен център за туристи от цялата страна. Вече можем да се похвалим с нов парк, който е разположен на входа на Tрънското ждрело. Там има изградени беседки и детска площадка, където туристите могат да поседнат и да си починат. Почти завършена е и велопътеката за екстремно каране”, заяви кметът на Трън Станислава Алексиева. Тя добави, че за реализирането на проектите са похарчени близо 800 000 лв.

Община Трън е богата на исторически забележителности и природни феномени, които са забелязани, както от хората от останалите краища на България, така и от чуждите гости в страната ни. Асенова подчерта, че реализирането на голяма част от проектите би било невъзможно без правилната политика на управление по време на правителството на ПП ГЕРБ. Пртията продължава да помага за случването на множество инициативи на територията на общината.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.