iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


DA Clique, Перник, участва в Балкански Младежки Фестивал

DA Clique, Перник, участва в Балкански Младежки Фестивал 08_1408083408

XIX Балкански Младежки Фестивал в Сандански започва с пъстро дефиле по улица "Македония". В него участие са взели гостите от Македония, Турция и Сърбия, както и младежите от България, които са се отправили към Летния театър за първия фестивален концерт.

Старт на музикалната проява Старт на музикалната проява даде зам.-кмета на община Сандански Мария Чинкова и Младежкия духов оркестър с ръководител Емил Кирянов.

От хип – хоп до балет и народни танци можеше да се види на фестивалния концерт. Местните The Hopers, Феерия и Жасмин „подгряха” препълнения летен театър в Сандански, а Вероник – София, DA Clique – Перник и други предизвикаха вълна от аплодисменти, съобщават от пресцентъра на Общината. В танцовата фиеста се включиха и Танцов ансамбъл „Никола Вапцаров” от Сандански, които „разлюляха” сцената с кръшни хора и ръченици. Освен с танцови първата вечер бе впечатляваща и с певчески таланти като Неделяна Христова /Нел/, Елиана Капитанска и други. Фестивалната програма продължава и днес с изложба, хип – хоп битки, workshop и Конкурс за най-добър млад поп-рок изпълнител, който ще се проведе отново на Летния театър в Сандански.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.