iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цял месец изложби в пернишките галерии

сн. zapernik.com

Поредица от изложби ще бъдат представени този месец в галерия „Любен Гайдаров”. Изявите са посветени на 55-годишнината на галерията и възстановената изложба "Струма". Юбилейният сезон ще бъде открит с изложба на един от доайените сред художниците в Перник - Данаил Атанасов. През тази година творецът също празнува кръгла годишнина - става на 70-ет. Картините му ще бъдат подредени в галерия "Любен Гайдаров" на 19 септември. Експозицията ще представи творби от различни периоди на художника. На откриването ще бъде показан и филм за твореца, създаден от екипа на Продуцентска къща "ЕНИ филм" със съдействието на Галерия "Перник".
Данаил Атанасов има над 40 самостоятелни изложби в страната, както и в Берлин, Париж, Атина, Варшава, Тузла, Вашингтон. Негови творби са притежание на музея "Барсело" в Майорка, музея в Минеаполис, както и на множество частни колекции.
През месец септември ще бъдат открити още две изложби с картини от фонда на галерията. На 12 септември в галерия "Кракра" ще бъдат подредени картини на Александър Алексов - Зуши, а на 26 септември в галерия "Артсалон" ще се открие сборна изложба с рисунки от фонда.
Акценти в програмата през новия сезон ще бъдат 55-годишнината от основаването на галерията, която ще бъде отбелязана с поредица от събития. Сред тях са възстановената изложба "Струма", която ще представи творби на художници от Перник, Благоевград и Кюстендил в деня на града 19 октомври и традиционният пленер "Арт студио", който ще събере от 4 до 14 октомври творци от Русия, Македония, Полша, Гърция и България в Рударци.
Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.